Zvezdina (ne)moguća misija 1

Mali Sasuolo vratio je nekada veliku Crvenu zvezdu u surovu realnost prošle nedelje, devedesetominutnom dominacijom ubedljivijom od 3:0 .

Oni su pokazali da se u ozbiljnom fudbalu davno ne živi od stare slave, a nekadašnji prvak Starog kontinenta i sveta probaće večeras da bilo kakvom pobedom ublaži gorak ukus iz Ređo Emilije. Ili, ako mu debitant debitant na inostranoj sceni to dozvoli, napravi čudovišan preokret u dvomeču za Ligu Evrope.

– U fudbalu je uvek sve moguće, ali ne bih želeo da budem toliko nevaspitan i kažem da ćemo da pobedimo 4:0 ili čak 5:0. Bitno je da se mi borimo, da pokažemo volju i da pružimo maksimum. Nadamo se da će sreća biti na našoj strani – poručio je pred večerašnji revanš trener Miodrag Božović, uveren da njegov tim ne može da odigra taktički, tehnički i trkački gore nego u Italiji.

– Nadam se da ne možemo da odigramo dve tako loše utakmice. Bilo bi dobro da pobedimo iskupimo se navijačima, koje smo mnogo razočarali u Italiji. Ni tada nisam imao velika očekivanja, ne zato što je ova ekipa loša već zato što se prase ne goji uoči Božića. Ne može preko noći da se napravi tim, jer je za to potrebno vreme. Nit smo mi toliko loši, niti je Sasuolo toliko dobar kao što je bio u prvoj utakmici.

Crnogorac na čelu Zvezdinog stručnog štaba objašnjenje i opravdanje za prilično izvesno prestrojavanje na domaći kolosek, do nekih novih kvalifikacija, nalazi u činjenici da kluba iz LJutice Bogdana već devet godina nema na evropskoj mapi.

– Koliko se sećam, Zvezda je poslednji put igrala Evropu 2006. godine, a vi sada pišete kao da samo ove sezone neće biti Evrope. Proglasili ste maltešku ekipu za lošu, Ludogorec isto, a Sasuolo potcenili jer nema zvučnih imena. Iako je prethodne sezone bio najveće iznenađenje italijanskog prvenstva. NJihov gazda je ove sezone prodao igrače za 42 miliona evra, a kupio za 45, dakle uložio je tri miliona… Ovde se sve radi stihijski, možda će da dođe neka stihija i sve da nas počisti.

Sva je prilika da će Zvezda ugostiti Sasuolo pred malo navijača, u kojima on i njegovi igrači inače po navici traže potporu svom optimizmu.

– Moj klub igra protiv jedne italijanske ekipe i da sam na njihovom mestu ne bi me bilo briga što je Miodrag Božović trener. Ja bih došao da gledam moju Zvezdu, koliko god dobra ili loša ona bila – apeluje na „delije“ Božović, koji ni ovog puta ne može da računa na suspendovanog vezistu Gelora Kangu, ali će zato verovatno ponovo posegnuti za promenama u propusnoj zadnjoj liniji i možda dati šansu desnom beku Marku Petkoviću i štoperu Zoranu Renduliću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari