Svet

Sve više smeća u svetu

Količina otpada u svetu mogla bi se povećati za 70 odsto u narednih tri decenije, procene su Svetske banke (WB).

Ubijeni napadači na vojnu paradu u Iranu

Najmanje 25 osoba nastradale su danas tokom vojne parade na jugozapadu Irana, a br polovina nastradalih su pripadnici Revolucionarne garde Irana, javlaju zapadne agencije, pozivajući se na iranske novinske agencije.

NASA otkrila dve nove planete

Pet meseci nakon lansiranja, NASA orbitalni teleskop koji traži planete izvan Sunčevog sistema, otkrio je dve udaljene planete, objavili su zvaničnici, prenosi Hina

U Nigeriji od kolere umrla 61 osoba

U protekla dva meseca zabeleženo je novih 906 slučajeva zaraze kolerom, a u severoistočnoj nigerijskoj državi Jobe proglašena je epidemija.

Deca na Lezbosu razmišljaju o samoubistvu

Prema tvrdnjama „Lekara bez granica“ svako četvrto dete u zloglasnom izbegličkom kampu Morija na Lezbosu ima suicidalne misli ili je već pokušalo samoubistvo. Kamp je neuslovan, a noću postaje zona bezakonja.

Zahtev za zaštitu novinara HRT-a

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara zatražila je danas od Hrvatske radio-televizije (HRT) da odustane od otkaza svom dugogodišnjem uredniku Hrvoju Zovku i omogući mu nesmetno angažovanje u esnafskom udruženju – Hrvatskom novinarskom društvu.

Pažin: CG uradila sve da bi došlo do izručenja Marovića

Crna Gora je uradila sve što je bilo potrebno da bi došlo do izručenja Svetozara Marovića, rekao je ministar pravde Zoran Pažin i dodao da je zvaničan odgovor izostao i ako tako i dalje bude, kako je rekao, pitajte nadležne organe u Srbiji zašto je to tako.