Ambasada SAD: Vlada Crne Gore da nedvosmisleno osudi masakr u Srebrenici i nazove ga genocid 1Foto: Anadolu Agency (arhivska fotografija)

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori saopštila je danas, povodom izjave ministra pravde Vladimira Leposavića koji je relativizovao genocid u Srebrenici,da je zabrinuta zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995.

„Tražimo jasnoću i nadamo se da će Vlada Crne Gore nedvosmisleno osuditi masakr i nazvati ga onakvim kakav je bio – genocid“, poručila je Američka ambasada na svom Tviter nalogu.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić relativizovao je na sednici Skupštine Crne Gore 26. marta odluku Međunarodnog suda za ratne zločine o genocidu u Srebrenici, navodeći da je ona bazirana na stavu Haškog tribunala koji je, kako je rekao, kompromitovan jer je prikrio dokaze o zločinima nad Srbima na Kosovu.

Njegovu izjavu su osudili predsednik Milo Đukanović, političke stranke i civilni sektor.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Ambasada SAD: Vlada Crne Gore da nedvosmisleno osudi masakr u Srebrenici i nazove ga genocid”

  1. Полако, прво да осудимо геноцид САД над америчким Индијанцима.

  2. Oвај амбасадор би морао поново у школу. Догађај у Сребреници никад није до краја истражен, злоупотребљава се у дневно политичке сврхе, може да прође као злочин или велика несрећа. Геноцид – то је оно кад побијеш 20 милиона Индијанаца, амбасадоре!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.