Američke vlasti: Protiv rulje koja je upala u Kongres moguće optužbe za pobunu 1Foto: Beta/AP/Ervan Vucci

Pravosudne američke vlasti su večeras saopštile da su sve opcije na stolu, uključujući optužbe za pobunu, kad je reč o procesima protiv nasilne rulje pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa koja je napala Kongres SAD.

Glavni federalni tužilac za grad Vašington Majkl Šervin izjavio je da tužioci planiraju da podignu 15 optužnica za zločine među kojima su neodobren pristup i kradja imovine, i da istražitelji češljaju mnoštvo dokaza sa ciljem dodatnih optužbi.

Šervin je kazao da je 40 optužnica već podignuto pred višim sudom u Vašingtonu.

Policija je navela da je uhapsila više od 90 osoba u Vašingtonu i da su nova hapšenja verovatna.

Američki tužioci iz cele zemlje navode da će naći i privesti pravdi svakog građanina koji je učestvovao u pobuni čiji je cilj bio sprečavanje mirnog prenosa vlasti.

Desetine Trampovih pristalica upale su sinoć u Kongres SAD u vreme posebnog zasedanja na kojem je kasnije potvrđena pobeda kandidata demokrata Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima.

Tokom četvoročasovne okupacije zgrade Kongresa od Tramovih pristalica i njihovih sukoba s policijom poginule su četiri osobe.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

21 reagovanja na “Američke vlasti: Protiv rulje koja je upala u Kongres moguće optužbe za pobunu”

  • naravno. On je rusio spomenike, napadao policiju, napao Irak, Avganistan, Srbiju i Rusiju

 1. sad „rulja “ a kad upadaju u tudje parlamente onda su to borci za demokratiju. Veoma interesantni standardi. mora da su ih Rusi poslali!!!

  • Za vasu opstu informisanost, jedan te isti postupak moze imati sasvim razlicita znacenja u zavisnosti od konteksta u kome se desava. Tako je atentat na J.F. Kenedija bio ubistvo i zlocin , dok bi atentat na Hitlera, koji je planirao Von Stauffenberg , da je uspeo, svakako bio pozitivan cin i akt nemackog patriotizma – jel sad jasno?

   • 1) ubistvo Kenedija nije sasvim rasvetljeno. Uzgred, on je izabran uz kradene glasove, a porodica imala direktne veze i saradnju sa mafijom
    2) sta je ubistvo iranskog generala Sulejmanija u Iraku?
    3) zasto je policija u Vasingtonu streljala nenaoruzanu belu zenu?
    4) kakvo je ubistvo Martina Lutera Kinga, Malkolma X, Bobija Kenedija? A Gadafija? Sadama Huseina? Causeskua?

   • U suštini je razlika, ovde pokradena vlast vapi za pravdom, dok je Hitler metodama Bajdena i ekipe preuzeo vlast i radio slično što se navodi u jednom od komentara…od Iraka do Srbije…Milosrdni anđeo i generički terorizam. Hitler je za ovu Klinton ekipu ipak bio amater u zlu.

  • Ovu nasu rulju nisu pohapsili jer su ih oni i poslali.Pohapseni su samo oni koji su bili napolju i koji su se oglasavali na drustvenim mrezama.
   Oni koji su gadali policiju i koji su provalili u skupstinu su presvuceni bezbednjaci i navijaci.

  • Mislim da je vreme da se ispita ta demokratija u SAD. Ta demokratija koju pretstavlja Dzo Bajden, Bil Klinton i ostali tzv.demokrati su bezbroj puta vojno intervenisali u raznim drzavama sveta i nanosili ogromnu materijalnu i ljudsku stetu. To vise tamo nije demokratija iz doba Ruzvelta, nazalost. Gradjani SAD to trebs da rese u svojo zemlji da ne bi resavali u tudjim.

 2. Trebalo bi prevenrivno da Libija, Irak, Sirija, Vijetnam pošalju svoje trupe radi očuvanja demokracije

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.