Autorka eseja "Kako ubiti svog muža" osuđena na doživotni zatvor zbog ubistva muža 1Foto: Dave Killen/The Oregonian via AP

Samoobjavljena spisateljica ljubavnih romana koja je svojevremeno napisala onlajn esej pod nazivom „Kako ubiti svog muža“ osuđena je juče na doživotni zatvor sa mogućnošću uslovnog otpusta zbog ubistva svog muža na njegovom radnom mestu u Portlandu pre četiri godine.

Nensi Krempton Brofi, 71, osuđena je za ubistvo drugog stepena 25. maja posle sedmonedeljnog suđenja. Njena kazna uključuje mogućnost uslovnog otpusta nakon 25 godina u pritvoru, izvestila je KGV-TV juče.

Tužioci su rekli da je Krempton Brofi smrtonosno upucala Dena Brofija (63) u sada zatvorenom kulinarskom institutu u Oregonu gde je radio 2018. jer je ona htela da dobije finansijsku korist od njegove isplate životnog osiguranja.

Slučaj je privukao nacionalnu pažnju zbog eseja koji je Krempton Brofi napisala godinama ranije, ali delo nije bilo uzeto u obzir kao dokaz na suđenju.

Tužilaštvo je reklo porotnicima da se par suočavao sa finansijskim poteškoćama u vreme ubistva i tvrdi da je ona istraživala i kupila komplet „pištolja duhova“, a zatim je kasnije kupila pištolj Glok 17 na izložbi oružja.

Advokat optužene je tvrdio da su dokazi države posredni, osporio tvrdnje o finansijskim problemima i doveo svedoke koji su svedočili o jakoj i ljubavnoj vezi para. Krempton Brofi je takođe zauzela stav i rekla da su ona i njen muž kupili polise životnog osiguranja kao deo svog plana za penzionisanje i da su nastojali da smanje dug.

Takođe je rekla da je njeno istraživanje oružja zapravo u priprema za budući roman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.