Autorka eseja "Kako ubiti svog muža" proglašena krivom za ubistvo muža 1Foto: Dave Killen/The Oregonian via AP

Portlandska porota proglasila je Nensi Krempton Brofi krivom za ubistvo kuvara Danijela Brofija u junu 2018.

Porota u Portlandu osudila je samoobjavljenu spisateljicu ljubavnih romana koja je napisala esej pod naslovom „Kako ubiti svog muža“ da je pre četiri godine smrtno pucala u svog muža.

Porota od sedam žena i pet muškaraca proglasila je Nensi Krempton Brofi (71) krivom za ubistvo drugog stepena u sredu, nakon što je dva dana raspravljala o smrti Danijela Brofija, navodi se u izveštajima.

Brofi, 63-godišnji kuvar, ubijen je 2. juna 2018. dok se pripremao za posao u Oregonskom kulinarskom institutu u jugozapadnom Portlandu.

Krempton Brofi nije pokazala vidljivu reakciju na presudu u prepunoj sudnici okruga Multnomah. Liza Maksfild, jedna od advokata Krempton Brofijeve, rekla je da će se tim odbrane žaliti na odluku, piše Gardijan.

Krempton Brofi je svedočila da je njeno prisustvo u blizini kulinarske škole na dan smrti njenog muža bila puka slučajnost i da je parkirala u tom području da radi na svom pisanju.

Njen traktat o uputstvima detaljno opisuje različite opcije za izvršenje ubistva kojem se ne može ući u trag i načini da se izbegne hapšenje.

Okružni sudija Kristofer Ramras isključio je esej iz suđenja, napominjući da je objavljen 2011. godine.

Krempton Brofi je u pritvoru od hapšenja u septembru 2018., a kazna će joj biti izrečena 13. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.