Bivša novinarka crnogorskog Fos Media puštena da se brani sa slobode 1Foto: EPA-EFE CHEMA MOYA

Posle jednodnevnog pritvora večeras je puštena na slobodu bivša glavna i odgovorna urednica crnogorskog portala „Fos media“, Anđela Đikanović.

Ona je bila pritvorena pošto je u nedelju objavila lažnu vest da će „specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan“, što je crnogorska Vlada demantovala.

Odluku tužilaštva o pritvoru ukinuo je Osnovni sud u Podgorici koji je ocenio da je pritvor „neutemeljen“.

Đikanović je u nedjelju na portalu „Fos media“ objavila da će „specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan“, što su preneli pojedini portali u Srbiji, a ubrzo kategorički negirala Vlada Crne Gore tražeći hitno postupanje tužilaštva.

Policija je u nedelju privela Đikanović, tužilaštvo ju je posle saslušanja osumnjičilo za „izazivanje panike i nereda“ i odredilo pritvor od 72 sata.

Portal kojim je upravljala ta novinarka se javno izvinio i povukao sporni tekst.

Pošto je uhapšena, novinarka je dala otkaz u svom mediju, negirala svoju krivicu i uložila žalbu na rešenje o pritvoru, posle čega je sud odlučio da bude puštena na slobodu.

Deo novinarskih udruženja osudio je hapšenje novinarke, uz ocenu da nije bilo „opravdano“, zahtevajući da joj se dopusti da se brani sa slobode.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.