Foto: sdcg.me

Kolegijuma Skupštine danas nije odlučio da li će biti hitno sazvana sednica parlamenta, na kojoj bi se usvojili odgovarajući akt u vezi sa imunitetom poslanika.

„Redovne konsultacije koje obavljamo imaju za cilj da jednu politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija“, rekao je Brajović.

On je dodao da svi poslanički klubovi učestvuju u razgovorima, bez obzira na različite stavove i evidentne političke razlike, prenosi RTCG.

Demokratski front (DF) objavio je na svojoj Fejsbuk stranici, kako navodi, jednu od ranijih odluku Apelacionog Suda iz koje se vidi da su Nebojša Medojević i Milan Knežević dali izjave u svojstvu svedoka u predmetima koji su formirani zbog njihovih izjava.

Iz DF su naveli da su ovim „demontirane neistine sudstva i tužilaštva“, prenosi Analitika.

„Kao što se vidi u obrazloženjima sud konstatuje da su lideri DF dali izjave što dokazuje da su ispunili svoju zakonsku obavezu. Sasvim je jasno da je i sudstvo i tužilaštvo obmanulo javnost tvrdnjama da su odbili da svedoče“, navodi DF.

Takođe navodi da je Nebojša Medojević 15.2.2018 svedočio, i Milan Knežević 17.7.2018. u postupcima i nadležnim državnim organima saopštili svoja saznanja o iznetim tvrdnjama kao i detaljno obrazložili objektivne razloge zbog kojih ne mogu da otkriju identitet svojih izvora.

Namera je očigledno bilo da se zloupotrebom službenog položaja sudske i tužilačke instance, zloupotrebom zakona i procesne kazne, eliminišu lideri DF iz političkog života“, navodi DF.