Foto: EPA / BORIS PEJOVIC

Sa tog skupa je poručeno da će srpski narod u Crnoj Gori ujediniti srpske zemlje i osloboditi srpsko more. Govoriti na takav način o jednoj državi koja je i nezavisna i samostalna i koja je to ostvarila na najkomplikovaniji mogući način od svih država regiona je neobjašnjivo“, rekao je Brajović novinarima nakon izlaganja na okruglom stolu koji je organizovao MANS.

„Govoriti o Crnoj Gori na način koji se mogao čuti u Budvi je neobjašnjivo i nezapamćeno. Možda bi najbolje bilo da se to samo prećuti jer gotovo da je sramota što se to dešava u našoj državi“, smatra Brajović.

Prema njegovim riječima, te priče saopštene neposredno ili vidio porukama govore o promašenosti onih koji ih izgovaraju. „Govore da su oni zarobljeni u nekom davno prošlom vremenu a Crna Gora je toliko snažna da nikada više neće dozvoliti da se dogodi ono što se dogodilo pe jednog veka“, rekao je Brajović, prenosi Analitika.

„Crna Gora je primer zajedništva i uvažavanja, različitih vera i nacionalnosti. Ozbiljni posvećeni i dobronamerni građani su ponosni na to“, zaključio je Brajović.