CG: Protest građana zbog najavljenih izmena Zakona o slobodi veroispovesti 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Ispred Skupštine Crne Gore okupili su se građani na protestu zbog najavljenih izmena Zakona o slobodi veroispovesti, a podršku okupljenima dali su i poslanici opozicije.

Građani su uzvikivali „Ne damo Crnu Goru“, „Crna Goro volim te „, „Nije ovo Srbija“, „Dritane Srbine“, izvestila je Radio-televizija Crne Gore.

Više patriotskih organizacija apelovalo je ranije na sve učesnike protesta da se striktno drže mera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od korona virusa.

„Odgovornost prema državi ne da nam da sedimo kod kuće dok Vlada i poslanici prepisuju naše kulturno blago i našu istoriju na Srpsku crkvu i Srbiju“, poručili su ranije organizatori.

Podršku okupljenim građanima dali su i poslanici opozicije.

„Odgovornost za zdravlje svakog čoveka obavezuje nas da poštujemo epidemiološke mere, zato danas – odgovorno, s maskom na licu i fizičkom distancom pokažimo civilizacijsku udaljenost od onih koji su nas prodajom Crne Gore primorali da u ovakvim okolnostima stanemo u odbranu jedine otadžbine“, saopšteno je iz tih organizacija.

Skup su podržala i brojna udruženja iz dijaspore.

Patriotske organizacije su u apelima za okupljanje insistirale na mirnom, građanskom protestu, kojim ljudi svih vera i nacija, kao i ateisti, treba da pokažu odlučnost i da se suprotstave brisanju crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta i posrbljavanju istorije Crne Gore.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “CG: Protest građana zbog najavljenih izmena Zakona o slobodi veroispovesti”

  1. ,,Više patriotskih organizacija apelovalo je ranije na sve učesnike protesta da se striktno drže mera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od korona virusa.“-Čitaj fašističkih.

  2. Значи, ово су организовале „patriotskе organizacijе“, а не „националистичке и ултрадесничарске“. Ти епитети се примењују само кад се ради о Србима.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.