Crnadak: Hapšenjem Stanivukovića nastavljen progon, odbacujemo konstrukcije o državnom udaru 1Foto: www.wikipedia.org

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je večerašnjim hapšenjem poslanika te stranke u skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića nastavljen „nezapamćen politički progon“ poslednjih dana u Banjaluci.

„Posle prethodnih hapšenja, privođenja na informativne razgovore, batinanja naroda od strane policije, podmetanja i plasiranja laži u javni prostor, ovim postupkom vlast je ponovo pokazala da za njih ništa nije sveto“, naveo je Crnadak u pisanoj izjavi za medije.

On je dodao da su funkcioneri PDP-a učestvovali na skupovima i šetnjama grupe „Pravda za Davida“ isključivo kao roditelji i građani koji od prvog dana podržavaju napore da se dođe do istine u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

„To je borba za istinu i pravdu za mladog Davida, ali borba za sve buduće generacije, za slobodnu Republiku Srpsku, jake institucije, gde sve poluge vlasti nisu u rukama isključivo jednog čoveka“, kazao je Crnadak.

Potpredsednik PDP-a je naveo da odlučno odbacuje sve „sulude“ konstrukcije režima i režimskih plaćenika o navodnom državnom udaru.

„Ovakve laži, izmišljanja, progoni, zloupotrebe, montirani procesi i sve drugo čemu svedočimo i doživljavamo prethodnih dana, neće nas pokolebati u borbi za poštenu i čestitu Republiku Srpsku u kojoj nam decu neće nekažnjeno ubijati i u kojoj policija neće raditi protiv vlastitog naroda“, dodao je Crnadak.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković priveden je večeras pošto je u 18.00 došao do crkve Hrista Spasitelja, gde je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, palila sveće za svog ubijenog sina.

Stanivuković je pre hapšenja rekao novinarima da je policija raspisala poternicu za njim zbog dešavanja na skupu „Pravda za Davida“, održanom 30. decembra u Banjaluci.

„Njihovi zakoni mene ne interesuju. U protestnoj koloni bio sam u sredini. Neka raspisuju poternice za kriminalcima i ubicama. Meni žele da natovare da sam državni neprijatelj“, naveo je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.