Deca molila da ih puste u Hrvatsku 1ilustracija Foto: Amel Emrik

Stotinak migranta, među kojima su i deca, proveli su noć između ponedeljka i utorka u blizini Graničnog prelaza Izačić između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Oni su iz kolektivnog centra u Bihaću krenuli u ponedeljak ujutru, a kordon policije blokirao im je put pre granice.

Migranti su, javlja N1 Sarajevo, pod nadzorom pripadnika Granične policije BiH. U pratnji lokalne policije prešli su put do Bihaća i zatim krenuli ka Izačiću, a usput im se pridružilo još nekoliko desetina migranata.

Kordon graničnih policajaca Blokirao im je prolaz na oko 200 metara pre samog prelaza, a potom su počeli pregovori kako bi se vratili ka Cazinu. Ipak, većina njih je odlučila da ostane tamo i da prenoći pod vedrim nebom, a telima su blokirali i prilazni put. Ranije tokom dana veća grupa migranata vraćena je s graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

U ponedeljak uveče u Bihaću su održani novi protesti. Oko hiljadu okupljenih na centralnom gradskom trgu tražilo je izmeštanje migranata iz gradskog centra i uspostavljanje centra za njihov smještaj izvan Bihaća.

„U jeku migrantske krize najteže je posmatrati bolne scene dece koja se pate u hladnim noćima i nesvesna cele situacije mole granične policajce da ih puste u Hrvatsku … Migranti još uvek nisu adekvatno smešteni u našoj zemlji. Najveći broj ih je u Bihaću i Cazinu, gde su već dočekali hladne dane, a pitanje je kakva ih zima očekuje i da li će im konačno bh. vlasti pružiti adekvatno utočište“, navodi u svom komentaru sajt klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari