Pojedinci u Sloveniji primaju vakcine u ime drugih za novac, zavisnik od heroina vakcinisan 23 puta 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Slovenački mediji danas su uzdrmali tamošnju javnost otkrivanjem afere u vezi sa vakcinacijom protiv koronavirusa, jer navodno pojedinci naplaćuju vakcinaciju u ime drugih osoba. Većinom je reč o beskućnicima ili osoba slabijeg materijalnog stanja, koji na taj način sebi osiguravaju egzistenciju.  

Portal Delo.si javlja, a prenosi sarajevsko Oslobošenje, da je na Klinici za zarazne bolesti u Ljubljani jedan zavisnik od heriona vakcinisan čak 23 puta u ime neke drugih osoba koje nisu želele primiti vakcinu, ali su je na taj način „primili“, barem kroz papire.

Jedan mladić istakao je kako je vakcinisan već četiri puta, te da u Sloveniji još od maja postoji potraga za osobama koje će se vakcinisati u ime druge osobe.

Kako piše portal Delo, ovakav propust baca sumnju na koji se način vrši identitet osoba koje se vakcinišu.

Slovenački zvaničnici još se nisu oglasili oko ovih navoda medija, te je za očekivati da ova priča dobije svoj nastavak u narednih nekoliko dana.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Pojedinci u Sloveniji primaju vakcine u ime drugih za novac, zavisnik od heroina vakcinisan 23 puta”

  1. Ludilo se ubrzava. A moram priznati da su me bas iznenadili .Prevazisli su i Srbe. Kod nas su oni koji su obavljali vakcinaciju upisivali sebe i jos po nekog , iz ciste ljubavi – nista pare.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.