To je zaključak Predsedništva DF koje je danas održalo hitnu sednicu povodom, kako se navodi, skandaloznog nastupa Katnića u medijima. DF očekuje da Katnić podnese ostavku ili da hitno bude smenjen i procesuira zbog više krivičnih dela koja je izvršio pre, na dan i posle izbora, a sve zbog slepe odanosti režimu i kriminalnim grupama koje su partneri Mila Đukanovića, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, nebuloze, neistine, kontradikcije, paranoja i konfuzija jasan su signal da je Katnić neko ko bi pod hitno trebalo da potraži stručnu pomoć. Za Crnu Goru bi bilo lekovito da jedna takva osoba odmah bude smenjena, jer trenutno, uz Đukanovića i njegovu lopovsku družinu, predstavlja najveću opasnost po mir i bezbednost Crne Gore i njenih građana, stoji u saopštenju.

DF ukazuje da je Katnić, sa pozicije koju pokriva i moći kojom raspolaže, u izbornom danu počinio seriju krivičnih dela poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih pretnji opoziciji.

Nakon svega što je kazao za TV Vijesti, jasno je da je to osoba koja isključivo saopštava ono što mu naredi Milo Đukanović i neko iz njegovog okruženja, smatraju iz DF. Navodi se da je u jednom periodu Katnić pojedinim potezima, a prvenstveno obračunom sa onima iz DPS koji su se našli u sukobu sa Đukanovićem, počeo da skreće pažnju na sebe stvara privid nezavisnosti i profesionalzma.

Međutim, dovoljan je bio samo jedan izborni krug da se pokaže pravo lice ovog čoveka, lice partijskog poslušnika spremnog na sve i svašta samo da bi ispunio interese Đukanovića. Takva osoba ne sme više pokrivati ovako odgovornu funkciju, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ovaj režim hitno treba da bude promenjen, a svi koji žele da Crna Gora postane pravna i slobodna država treba da doprinesu promenama.

„Nakon izbora postoji ogroman prostor da se u te promene najzad zakorači, nakon punih 27 godina“, ističe DF.
Bolesni politički sistem i vlast koja počiva na izbornoj krađi, endemskoj korupciji i kohabitaciji tajne policije i mafije, kao rezultat daje otvorenu diktaturu koja je danas na sceni i protiv koje se sve demokratske snage društva moraju udruženo boriti svim dozvoljenim demokratskim sredstvima, kaže se u saopštenju Predsedništva DF, prenosi RTCG.