Dodik: BiH je zemlja rasula i mržnje 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je „da je BiH jadna i patetična zemlja, zemlja rasula, mržnje i neuspeha“, uz uvrede upućene njenom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Svenu Alkalaju, prenosi Kliks.ba.

Na pitanje Srne da prokomentariše sinoćnje izlaganje ambasadora Svena Alkalaja na sednici Saveta bezbednsoti UN, Dodik je rekao da je „izlaganje ambasadora u Njujorku, koji se oglušio o stav i pravilnik Predsedništva – prema kojem predstavnik BiH ne može izlagati ako tekst izlaganja nije dobio saglasnost sva tri člana tog najvišeg tela, ogledalo tog rasula kojem nema leka, kao što nema leka ni mržnji prema Srbima“.

On je naglasio da je jasno da BiH, koju ne poštuju ni oni koji je predstavljaju, smešna igračka bez suvereniteta i integriteta, te da je takav i Sven Alkalaj.

On je izjavio da je ono što se sada pita svaki ambasador BiH iz reda srpskog naroda, a svi do jednog su čestiti profesionalci, jeste: „A, šta bi bilo da sam ja tako postupio? Da sam se oglušio o stav kolektivnog šefa BiH, da sam pogazio pravilnike, zakone koji određuju ponašanje diplomatskih predstavnika“.

Dodik je naglasio da su svesni da bi sankcije bile teške i da bi stupile na snagu odmah.

„Tako je bilo do sinoćnjeg sramnog čina Svena Alkalaja i njegovog neodobrenog izlaganja, kojim je po ko zna koji put popljuvana BiH, temelji njenog tzv. funkcionisanja. Јa sada izjavljujem da nijedan srpski diplomata iz BiH, bez obzira na rang, do daljeg nema obavezu da se povinuje nalozima i instrukcijama svojih šefova iz reda drugog naroda, a posebno ne instrukcijama MVP na čijem je čelu Bisera Turković“, poručio je Dodik.

On je ocijenio da se sa ljudima može razgovarati samo na jeziku koji razumeju.

„A pošto je u BiH jezik bezvlašća, opšteg rasula, jezik neslužbene dužnosti i poretka, zakona ulice, jezik drskog gaženja procedura, nepoštovanja službene hijerarhije, jezik mržnje, tako ćemo i odgovoriti. Besmisleno je tražiti odgovornost od neodgovornog predstavnika BiH u UN, kao i njegovog stranačkog šefa. Na odgovornost i razapinjanje se pozivaju samo Srbi. Verujem da je vreme je da se takvoj sramnoj praksi stane u kraj i moramo sve učiniti da se poštuju zakoni i procedure“, zaključio je Dodik.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Dodik: BiH je zemlja rasula i mržnje”

  1. Ovaj samo reflektuje svoj karakter i svoje frustracije. Nije BiH baš takva. Ljudi su bolji od njegove ocene. A bez njega bi ona bila daleko bolja. On i politika koji vodi, čine BiH nesrećnom.

  2. Е мој драги Хусо, огромна већина Срба би била срећна да си ти у праву а да је проблем Додик. Нажалост он је сто посто у праву.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.