Foto: EPA/ Vladimir Stojković

„Forsiranje lažnih tema kao što su podrška paravojnim formacijama, kojih nema i obuka srpske djece, koje takođe nema, i slično, narudžbina je koju je SDS dobio spolja od mentora i u funkciji su eliminacije vlasti u Republici Srpskoj nedemokratskim sredstvima“, rekao je Dodik Srni.

Dodik je istakao da razume potrebe nekih ljudi iz opozicije da iskoriste sve mogućnosti u borbi protiv vlasti, što je demokratski.

„Ali, oni koji Republiku Srpsku lažno optužuju kao izvor nestabilnosti neprijatelji su i svog naroda i države“, smatra Dodik.

Prema njegovim rečima, tvrdnje da vlast u Republici Srpskoj vodi rizičnu politiku dolaze upravo od onih koji u nedostatku svoje, sprovode tuđu politiku.

„Vlast i opozicija imaju dovoljno terena i tema na kojima mogu da ukrste koplja. Teren na kojem se danas nalaze istaknuti predstavnici SDS je živo blato u koje žele da povuku sve za sobom svesni debakla na predstojećim izborima“, zaključio je Dodik.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić optužio je lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora, preneo je Rojters.

Mektić je naglasio da politika u RS trguje strahom i da je povećan osećaj nesigurnosti.