Dodik: Ovo je simbolički kraj Mila Đukanovića 1Foto: RTRS

Vrlo je važno da se održava i završi ustoličenje mitropolita Joanikija. To što se ustoličenje ipak dogodilo je pozar politike Mila Đukanovića, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedsedništva BiH.

On je gostujući na televiziji Pink naveo da je ovo simbolički kraj politike Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, koji podržava onaj deo građana koji protestuju zbog ustoličenje na Cetinju.
„Danas je sahrana te politike.

Sve što je mogao učino je da spreči ustoličenje. Simbolički je ovo njegov kraj. On ne može da nametne bilo šta, jer njegova politika nema podršku“, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da je dobio poziv na ustoličenje, i da zna da ga je dobio i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ali da su odlučili da ne odu zbog priča da Srbija ima uticaj na dešavanja u Crnoj Gori.

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice prema Republici Srpskoj i Srbiji, Dodik kaže da je još i Adolf Hitler govorio da „jedino Srbi imaju džavotvorni kapacitet i da to treba sprečiti“.

„Rušenje Srbije od tad počinje“, kaže Milorad Dodik.

Na pitanje o gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću, Dodik kaže da su njih dvojica potpuno različiti.

„One nema nikakvu politiku. To je sve parada i poza koja se nameće kroz društvene mreže. To je politika koja nema kontinuitet. On je izbaran za gradonačelnika, ali je u gradu Benja Lucu skupštinska većina drugog političkog spektra“, zaključio je Dodik.