Dodik: Republika Srpska na putu izlaska iz BiH 1Foto: Beta/Xinhua/Nedim Grabovica

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas novinarima da je Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka.

„Mi ćemo to uraditi i neće nas zaustaviti ni SAD ni bilo ko drugi jer smatramo da je Dejtonski sporazum srušen, pre svega intervencijom međunarodnog faktora“, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, prenose Vijesti.na.

On je naveo da će vreme pokazati koliko je Republika Srpska ozbiljna u toj nameri, navodeći da RS ima izbor između dve stvari, od kojih je jedna da dozvoli sebi da tiho nestane i bude urušena kroz „smrtonosni“ paket koji su napravili međunarodna zajednica i bošnjačka strana u Sarajevu.

„U prvoj fazi to je bilo realizovano preko visokog predstavnika i nametanja rešenja, a sada to rade preko Ustavnog suda, želeći da to zaštite pričom o vladavini prava. Da je reč o vladavini prava ne bi tu odlučivala tri stranca i ambasade“, istakao je Dodik. On je dodao da je druga stvar da „Republika Srpska učini ono što mora“.

„Želim da svi u Republici Srpskoj znaju – došlo je do zida, i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava, ili da Republika Srpska učini ono što mora“, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da ni on, ni bilo ko drugi nema pravo da zanemari činjenicu da je za Republiku Srpsku i slobodu njenih građana poginulo 29.000 ljudi. „To je nešto što mora biti zavet da će Republika Srpska opstati“, poručio je Dodik. On je ponovio da Srpska ne može da veruje u BiH.

„BiH je loše mesto i mesto neslobode za Srbe i Srpsku. Ako nema dogovora da stranci odu iz Ustavnog suda i da on bude stavljen u funkciju kao i svim drugim zemljama onda nema ni BiH. To neka zapamte“, naglasio je Dodik.

Dodik je izjavio danas da će u subotu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom susreta u Beogradu, tražiti „razumevanje“ za situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska (RS), navodeći da Ustavni sud BiH urušava status RS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dodik: Republika Srpska na putu izlaska iz BiH”

  1. Mile Mesar!! krenuo je!!
    A znamo kako ce se zavrsiti!!!
    Tako je i pokojni Milisevic govorio!! Srbija se saginjati nece!! pa videli smo dokle smo dosli!!
    Opasna retorika, licne ambicije, i duvanje u ledja od strane gospodina zardjala kasika!!

    • Aleksandre ili mujice , moraju li Srbi sve ovo da trpe ?Dokle ce oni trpiti nase izvrtanje istine , imaju i Srbi dostojanstvo .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.