Dodik: Situaciju u BiH moguće rešiti uz posredovanje Erdogana, Vučića i Milanovića 1Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je situaciju u Bosni i Hercegovini moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

U dosadašnje posrednike više nema poverenja. Veruju im Bošnjaci, nekim manjim delom Hrvati iz nekih svojih razloga, dok mi Srbi uopšte u to ne verujemo. Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo – razgovaraćemo. Ako ne, videćemo, rekao je Dodik novinarima u Stričićima kod Banjaluke, prenosi Srna.

Dodik je istakao da je bilo potrebno da bude na nedavnom sastanku članova Predsedništva BiH sa Erdoganom u Sarajevu, što mu, kako je naveo, nije bilo ni prijatno ni lako.

Nije bilo lako slušati sve te priče, ali mogu zamisliti šta bi se sve pričalo da nisam bio tu i da nisam imao priliku da im kažem sve što sam rekao, kazao je Dodik.

Govoreći o eventualnom ugrožavanju srpskog jedinstva, Dodik je naveo da opozicija u Republici Srpskoj govori da to nije jedinstvo, nego zajedništvo po pitanju nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH.

Ja se slažem, oni vode svoju politiku, mi svoju, ali neka ostanemo zajedno na tome, naglasio je Dodik.

Dodao je da je o svom patriotizmu dovoljno rekao na javan, transparentan i jasan način u Sarajevu, u prisustvu predsednika Turske.

Tada sam rekao da smo spremni da pokušamo da dođemo do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i Erdogan, trebalo da to razumeju, rekao je Dodik.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Dodik: Situaciju u BiH moguće rešiti uz posredovanje Erdogana, Vučića i Milanovića”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.