Evroposlanik: Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom bez dokaza mora prestati 1Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom, bez pružanja dokaza i šanse da se na te napade odgovori, mora prestati, poručio je poslanik grupe Socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Demetris Papadakis, prenosi portal Juropijan vestern Balkans.

Međupartijski dijalog u Srbiji ima za cilj normalizaciju političkih odnosa i poboljšanje slobode medija. Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom, bez pružanja dokaza i šanse da da odgovor, mora prestati, istakao je Papadakis.

On je dodao da politička kultura karakteriše čitavo društvo, prenosi EWB.

Ova reakcija grupacije Socijalista i demokrata, druge najbrojnije poslaničke grupe u Evropskom parlamentu, dolazi nakon napada predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke i njima bliskih medija da ubice kriminalnog klana Veljka Belivuka imaju podršku Dragana Đilasa i Marinike Tepić.

Posle gostovanja ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin u emisiji Hit Tvit, provladini tabloidi pokrenuli su seriju tekstova u kojima se bez ikakvih dokaza povezuju predstavnici kriminalne grupe Veljka Belivuka sa predstavnicima opozicionih partija, dodaje EWB.

Papadakis, izvestilac iz senke za Srbiju i evropski poslanik sa Kipra, bio je među onima koji su podneli amandmane na Izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, koji se odnose na napade poslanika Narodne skupštine na slobodne medije i nevladine organizacije.

Grupa Socijalista i demokrata (S&D), druga po veličini u Evropskom parlamentu, koja okuplja predstavnike vodećih partija levog centra u Evropi, među kojima su i Tonino Picula (Hrvatska), Tanja Fajon (Slovenija), Andreas Šider (Austrija).

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Evroposlanik: Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom bez dokaza mora prestati”

  1. Da li je ovo ona „crvena linija“, koju EU ne moze da preskoci?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.