Fejsbuk suspendovao Netanjahuov čet zbog kršenja privatnosti 1Netanjahu Foto: EPA-EFE/ GIL COHEN-MAGEN

Fejsbuk je danas izbrisao post premijera Izraela Benjamina Netanjahua i suspendovao mu „chatbot“ na njegovom zvaničnom nalogu zbog narušavanja politike o privatnosti te društvene mreže. 

„Chatbot“ je slao poruke sledbenicima tražeći da daju lične podatke o ljudima starijim od 60 godina koji se još nisu vakcinisali protiv kovida-19 uz napomenu da će ih premijer tada ubediti da se vakcinišu, navedeno je u saopštenju Fejsbuka.

„U skladu sa našom politikom o privatnosti ne dozvoljavamo sadržaj koji deli ili traži zdravstvene informacije od ljudi“, navedeno je u saopštenju.

U odgovoru na takvu odluku Netanjahuova konzervativna partija Likud je navela da je kampanja na društvenim mrežama imala za cilj da se ohrabre Izraelci stariji od 60 godina da prime vakcinu kako bi spasili život pošto je premijer Netanjahu obezbedio vakcine za svakog građanina Izraela.

Uz to je navedeno da se pozivaju svi da se imunizuju kako bi se otvorila ekonomija i Izrael postao prva zemlja u svetu koja je izašla iz pandemije, preneli su izraelski mediji.

Ovo nije prvi put da se Netanjahu suočio sa sankcijma društvenih mreža.

Na dan parlamentarnh izbora u septembru prošle godine Netanjahuov „chatbot“ je suspedovan u rano popodne do zatvaranja glasačkih mesta jer su deljene informacije o glasanju, što je u Izraelu zabranjeno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.