Francuski nobelovac: Korona virus nastao veštačkim putem 1Foto: Beta/AP

Kontroverzni francuski naučnik Lik Montanje, koji je 2008. dobio Nobelovu nagradu za istraživanje virusa HIV, rekao je kako je siguran da je korona virus nastao veštačkim putem.

„Bolest kovid-19 stvorena je u laboratoriji u Vuhanu, koja se specijalizovala za istraživanje korona virusa još od prošle decenije. Naučnici su verovatno u njega ubacili RNA iz HIV u potrazi za vakcinom protiv tog virusa pa je došlo do manipulacije.

Ne znam kako je virus izašao iz laboratorije, možda je za to kriv nekakav čarobnjak“, rekao je Montanje u gostovanju na TV CNEWS. Njegove izjave podigle su puno prašine, a te tvrdnje demantovali su sa Pasterovog instituta u Parizu.

Povezivanje kovida-19 i HIV nema nikakvog smisla. Neki virusi imaju sličan genetski materijal pa ih se može dovoditi u vezu s drugima, ali u ovom slučaju to nema baš nikakvu naučnu podlogu“, rekao je Etjen Simon-Lorije sa tog instituta.

Montanje je već više od deset godina u sukobu sa naučnom zajednicom. Nakon što je primio Nobelovu nagradu, Montanje je 2009. rekao da je jak imunitet dovoljan u borbi s HIV koji je istraživao veći deo karijere.

Nakon toga je izneo teoriju da voda ima pamćenje, a pre tri godine se usprotivio vakcini.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Francuski nobelovac: Korona virus nastao veštačkim putem”

  1. au bre…vešačkog porekla ??!?? ajde, dr.kon i plavuša…objasnite nam to…čovek je ipak nobelovac…??!??

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.