Glumac Danijel Krejg počasni komandant britanske mornarice, kao agent 007 1Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Glumac Danijel Krejg (Daniel Craig) imenovan je za počasnog komandanta britanske Kraljevske mornarice i tako je dobio isti čin kao i njegov lik na velikom platnu – Džejms Bond (James), saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane.

Imenovanje Krejga dolazi nekoliko dana pre britanske premijere novog filma o čuvenom agentu 007 „No Time To Die“.

„Daniel Krejg je poznat po tome što je bio zapovednik Bond poslednjih 15 godina – pomorski oficir koji obezbeđuje Britaniju u misijama širom sveta“, rekao je admiral Toni Radakin (Tony).

Admiral je rekao da prava kraljevska mornarica to radi svaki dan, koristeći tehnologiju i veštine na isti način kao i sam Džejms Bond.

Krejg (53) izjavio je da se oseća počastvovano i privilegovano tim imenovanjem.

Počasni oficiri su ambasadori Kraljevske mornanice koji pomažu u promociji mornarice u svetu.

Krejg se pre uručenja počasti sastao sa komandantom Frensisom Bondom (Frances) koji radi u štabu Kraljevske mornarice u južnoj Engleskoj.

„Kolege se šale da sam ja onaj pravi Bond, ali nisam zamišljao da ću jednog dana upoznati glumca koji igra Džejmsa Bonda“, rekao je komandant Bond.

U najnovijem filmu, koji bi trebalo da bude poslednji za Krejga, čuveni agent 007 je prestao sa aktivnostima u tajnoj službi i konačno uživa u mirnom životu na Jamajci. Međutim, njegov duševni mir brzo se prekida kada njegov stari prijatelj iz CIA-e Feliks Lejter (Felix Leiter) dolazi da ga zamoli za pomoć.

Zlikovca u filmu igra Amerikanac egipatskog porekla Rami Malek koji je 2019. godine osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu pevača rok grupe „Kvin“ (Queen) Fredija Merkjurija (Freddie Mercury).

Glavnu pesmu filma „No Time To Die“ izvodi mlada američka pevačica Bili Ajliš (Billie Eilish).

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.