Danijel KrejgFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Danijel Krejg završio je sa ulogom Džejmsa Bonda, a u iščekivanju njegovog naslednika, producenti ranijih filmova otkrili su da je umalo ostao bez te uloge.

Martin Kembel, koji je nakon režije filma Zlatno oko ostao u kasting timu, rekao je da su producenti smatrali da Danijel Krejg nije imao „tradicionalni“ izgled Bonda kao njegovi prethodnici.

„Jedino zbog čega nisam bio siguran oko Danijela… on je odličan glumac, nema sumnje oko toga… Bila je to činjenica da su Šon Koneri, Rodžer Mur i Pirs Brosnan svi bili tradicionalni Bondovi: zgodni tipovi, seksi, vrlo privlačni ženama i tako dalje“, rekao je Kembel.

„Danijel je očigledno bio opasniji i siroviji, ali nije bio tradicionalno zgodan muškarac. Tako da sam na trenutak razmislio o tome, ali osim toga, definitivno je on bio izbor“, dodao je on.

Kempbel je otkrio da je Danijel Krejg bio među osam glumaca koji su išli na audiciju za ulogu tajnog agenta 007, a da su se direktori kastinga i producenti na kraju jednoglasno složili da ga izaberu.

Henri Kavil i Sem Hjuan su potvrdili da su bili u konkurenciji za ovu ulogu, a Kembel je rekao da je Kavil bio odmah iza Krejga i da bi ga izabrali da je izgledao malo starije.

Danijel Krejg je dokazao svima šta ume

Direktorka kastinga Debi Mekvilijams rekla je da je po objavljivanju vesti da je Krejg novi Bond stigao talas negativnih reakcija sa interneta.

„Odgovor na to je bio užasan i bilo mi ga je toliko žao, ali na jedan smešan način mislim da ga je to praktično poguralo da uradi najbolje što može i svima dokaže da su pogrešili“, istakla je ona.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari