Gvaidova supruga zahvalila Đukanoviću za podršku narodu Venecuele 1Foto: FoNet/AP

„Hvala predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za podršku narodu Venecuele. Svet nas podržava, idemo napred, ne gubimo nadu. Mi imamo podršku međunarodne zajednice. Nastavićemo da radimo na stvaranju globalnih saveza“, napisala je Rosales na Tviteru, a prenose podgorički mediji.Identičnu poruku i fotografiju, nastalu na Sedona forumu, koji svake godine u američkoj saveznoj državi Arizoni organizuje Mekejn institut, objavila je i na Instagramu.

Đukanović je tokom Sedona foruma uručio supruzi pokojnog senatora Džona Mekejna, Sindi, Orden crnogorske zastave prvog stepena, koji je senator dobio prošle godine za izuzetan doprinos crnogorskoj nezavisnosti i ostvarivanju ključnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, pre svega učlanjenja u NATO.

Đukanović učestvuje na Sedona forumu u Arizoni, u SAD, na poziv Mekejn instituta za međunarodno liderstvo.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u januaru da je Crna Gora 26. januara donela odluku da podrži stav Evropske unije u kojem se osuđuje produbljivanje krize u Venecueli koja je rezultirala masovnim kršenjem ljudskih prava i nasiljem.

„Na toj liniji, podržavamo i zajedničku izjavu naših evropskih partnera u kojoj je iskazana podrška predsedniku Nacionalne skupštine Huanu Gvaidu da, u skladu s Ustavom u kapacitetu privremenog predsednika, obezbedi održavanje slobodnih, demokratskih i legitimnih predsedničkih izbora“, navodi se u tom saopštenju ministarstva.