Put ukrajinske reprezentacije na najveće takmičenje za ranjene vojnike i veterane počeo je inicijativom dve ukrajinske kompanije još 2015. Kasnije su se pregovorima sa fondacijom Igara nepobedivih pridružili Ministarstvo odbrane Ukrajine i drugi državni organi. Ideja o učešću ukrajinske reprezentacije naišla je na veliki odziv ukrajinske dijaspore u Kanadi, kao i brojnih veteranskim i volonterskim organizacijama.

Igre nepobedivih osnovao je princ Hari za vojnike i veterane koji su povređeni ili oboleli usled obavljanja vojnih dužnosti. Prve ovakve igre održane su 2014. u Londonu i postale su dokaz svega onoga na šta su spremni vojnici koji štite svoju državu i koliko je nesavladiva njihova želja za životom. Uspesi londonskih takmičenja ponovili su se sledeće godine u Orlandu.

U avgustu 2016. Ukrajina je dobila zvaničan poziv za učešće u Igrama nepobedivih 2017. godine i u jesen iste godine počelo je formiranje reprezentacije. Prijave za učešće podnelo je više od 200 vojnika i veterana, od kojih je 126 prošlo u uži izbor. Oni su pozvani na sportska testiranja koja su održana u tri ukrajinska grada – u Kijevu, Lavovu i Odesi.

Sledeća faza odabira kandidata za reprezentaciju bile su Nacionalne igre nepobedivih koje su se održale u Kijevu 22. aprila 2017. Veliki turnir u Kijevu okupio je 107 učesnika iz cele države koji su se takmičili u šest sportova, posebno prilagođenih za njih. Prema rezultatima takmičenja organizacioni odbor izabrao je 27 učesnika koji su ušli u reprezentaciju Ukrajine, osnovni tim činilo je 15 ljudi, a rezervni 12. Bili su organizovani u šest disciplina – streljaštvo, atletika, veslanje, dizanje tegova, plivanje, vožnja biciklom. Među članovima nacionalne reprezentacije našli su se i oni koji danas redovno obavljaju vojne dužnosti bez obzira na zadobijene povrede. To su kapetan Pavlo Budajevski i kapetan Vasilj Paškevič, mlađi vojnik Oleg Zimnjikov i vojnik iz rezervnog tima Vladimir Kuznjecov.

Tokom leta i jeseni 2017. reprezentacija je naporno radila na pripremama za takmičenje u Torontu. Osim svakodnevnih ličnih treninga članovi nacionalnog tima su organizovali zajedničke treninge, gde su usavršavali svoje sposobnosti pod nadzorom stručnih trenera, lekara i psihologa. Već u septembru iscrpljujući treninzi su urodili plodom. Ukrajinska reprezentacija je na Igrama nepobedivih pokazala jedan od najboljih rezultata među 16 zemalja, osvojila je 14 medalja, od kojih je osam zlatnih.

Ukrajina će i 2018. učestvovati na Igrama nepobedivih. Formiranje reprezentacije koja će predstaviti Ukrajinu u Sidneju počinje već sledećeg proleća.