Interpol ukinuo poternicu za Duškom Kneževićem 1Foto: Wikipedia

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora, potvrđeno je agenciji Beta u krugovima bliskim odbeglom biznismenu.

Vijesti su objavile da je Knežević podneo zahtev kojim se tražio ukidanje tri poternice uz obrazloženje da su u suprotnosti sa Interpolovom pravnom regulativom.

U dokumentu u koji su Vijesti imale uvid piše da je žalba usvojena i da su sve tri poternice ukinute i uklonjene iz Interpolovog sistema.

U odluci Komisije za kontrolu međunarodnih poternica, kako navode Vijesti, piše da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja i Interpol bi samim tim mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova [Interpolova] neutralnost…“ i da „… (Interpol) zaključuje da informacije dostavljene od strane crnogorskih vlasti ne zadovoljavaju Član 3. Interpolovog statuta“.

Pojedini crnogorski mediji prenose pisanje srpskih medija da je za Kneževićem ukinuta poternica.

Za Kneževićem je Crna Gora izdala poternicu posredstvom Interpola zbog navodnih višemilionskih malverzacija, kojima je oštetio državu.

Protiv njega su podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari