Ivanić ne prihvata rezultate izbora 1Foto: Fonet

Kandidat Saveza za pobedu Mladen Ivanić izjavio je da neće prihvatiti rezultate izbora za srpskog člana Predsedništva BiH, prenosi RTCG.

On je istakao da će ostati pri takvom stavu sve dok Centralna izborna komisija (CiK) BIH ponovo ne prebroji sve glasove na biračkim mestima u Republici Srpskoj.

Ivanić je rekao da su se na jučerašnjiim izborima desile neobjašnjive nelogičnosti glasanja u pojedinim mjestima u Republici Srpskoj, posebno onim gdje vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima potpunu kontrolu nad svim segmentima političkog i javnog života.

„Tražimo ručno prebrojavanje svih glasova na svim biračkim mjestima ili bar onima na kojima su se pokazale te nelogičnosti. Nemoguće je da budu tako drastična odstupanja u glasanju za kandidate Saveza za promenu i da pobijedimo u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Ugleviku… a da drastično izgubimo, recimo, u Zvorniku i Trebinju“, kazao je Ivanić.

On je naveo da postoje mnogobrojni dokazi o kupovini glasova, trgovini glasovima, manipulacijama, kao i ucenama koje je na prošlim izborima koristio vladajući SNSD.

Prema njegovim rečima, razlika između njega i kandidata SNSD-a Milorada Dodika je oko 60.000 glasova. Ivanić je naveo da je spreman da prizna poraz, ako ponovno ručno brojanje glasova pokaže da je izgubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.