Foto: EPA/JASON SZENES

„Pre svega, jako je važno komunicirati, sretati se, dakle, pokušavati da ubrzamo sve bitne pozitivne procese. Zaustaviti negativne“, rekao je Izetbegović za N1, uoči posete tročlanog Predsedništva BiH Beogradu. Kako navode, on je komentarišući pismo predsedavajućeg Predsedništva BiH zemljama NATO-a, u kojem je kao najveći problem BiH naveo islamske radikaliste, zbog čega je zatražio što skoriju aktivacuju Akcionog plana za prijem BiH u NATO, naveo da to pismo nije usaglašeno u Predsedništvu BiH.

 „Da je usaglašeno u njemu ne bi bilo onakvih bespotrebnih kvalifikacija i predimenzioniranja jednog problema koji se smanjuje“, kazao je on, prenosi N1.

 Izetbegović je rekao da misli na odlaske bosanskohercegovačkih državljana na strana ratišta, navodeći podatak da u poslednjih 18 meseci nije zabeležen nijedan povratak državljana BiH sa sirijskog ratišta.

 „Prema tome, ono je bespotrebno. Ono može samo obeshrabriti one u NATO-u koji bi da ubrzaju put BiH ka NATO integracijama“, rekao je bošnjački član Predsedništva BiH.