Kadirov šalje svoje sinove od 14, 15 i 16 godina u rat: "Boriće se na prvoj liniji" 1EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK

Ruska novinska agencija RIA Novosti izvestila je da je čečenski čelnik i saveznik Vladimira Putina Ramzan Kadirov rekao da njegova tri maloletna sina idu u borbu u Ukrajinu.

 

„Maloletnost ne bi trebalo da ometa obuku branitelja naše domovine. Ahmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka počela je davno, gotovo od malih nogu. I ne šalim se. Došlo je vreme da se pokažu u pravoj borbi, a njihovu želju samo pozdravljam. Uskoro će izaći na prvu crtu i biće na najtežim deonicama“, objavio je Kadirov.

Kritikovao povlačenje iz Limana

Kadirov je juče kritikovao povlačenje ruskih snaga iz Limana.

Na svom Telegram kanalu objavio je da ruske snage „nisu dobile sve potrebne podatke i zalihe municije“, te je okrivio zapovednika Središnjeg vojnog distrikta Aleksandra Lapina, optuživši ga da je premestio svoj štab u Starobilsk, koji je „sto kilometara od svojih podređenih“, dodavši da se „sakrio u Lugansku“.

„Nije sramota što je Lapin osrednji zapovednik, nego činjenica da ga čuvaju zapovednici iz Glavnog štaba“, objavio je Kadirov, dodajući da „nema mesta nepotizmu u vojsci, naročito u teškim vremenima“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari