Kako kupiti kuću u Italiji za samo jedan evro? 1Foto: Pixabay/Samueles

Kako vam zvuči posedovanje kuće na italijanskom ostrvu Siciliji? A kada uzmete u obzir da biste mogli da je kupite po ceni već od jednog evra?

Na desetine nekretnina u sicilijanskom gradu Sambuki prodaje se po ceni od jednog evra, ili manje od kafe za poneti, kako to reklamiraju lokalne vlasti.

Oni kažu da su direktni vlasnici svih tih objekata, a ne samo posrednici između prodavca i kupca, tako da svako zainteresovan može sklopiti kupoprodajni ugovor direktno sa njima.

Razlog ovakvim cenama je želja da se oživi oblast koja je izgubila puno stanovnika u poslednje vreme, usled njihovog iseljavanja u veće gradove, prenosi portal Citymagazine.rs.

Postoji jedna začkoljica

Sambuka je grad na brdu, odakle se pruža sjajan pogled na Siciliju.

Postoji samo jedna začkoljica u vezi sa kupovinom nekretnine. Novi vlasnici moraju da se obavežu da će renovirati i opremiti ceo objekat u roku od tri godine.

To će ih koštati oko 15 hijada evra i moraće da prilože depozit od pet hiljada evra, koji će im biti vraćen po završetku projekta.

Uprkos tome, veruje se da se zainteresovani neće pokajati, jer dolaze u predivno prirodno okruženje, puno istorije, a ujedno mirno i idilično.

Sambuka di Sičilija (Sambuca di Sicilia) je naselje u okrugu Agriđento, a prema proceni iz 2011. u njemu je živelo 5.903 stanovnika. Naselje se nalazi na nadmorskoj visini od 312 m.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.