Kralj Čarls prvi put u javnosti od dijagnoze raka (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kralj Čarls se u nedelju prvi put pojavio u javnosti od objave dijagnoze raka. On je sa kraljicom Kamilom bio u crkvi, preneli su britanski mediji.

Šetajući pored Kamile sa kišobranom u ruci, Čarls je stigao u crkvu Svete Marije Magdalene u Sandringemu u Norfolku u nedelju ujutro, piše Independent.

Pre nedelju dana Bakingemska palata saopštila da kralj, koji je stupio na tron pre 17 meseci, ima neki „oblik raka“.

Dijagnoza mu je postavljena nakon što je otišao na pregled zbog benignog uvećanja prostate.

Poslednji put 75-godišnji King je viđen u utorak, pošto je napustio Klarens Haus dan nakon što je počeo sa lečenjem, nakon kratkog susreta sa vojvodom od Saseksa.

Kralj je u subotu prvi put govorio o svojoj dijagnozi i zahvalio ljudima na „mnogim porukama podrške i lepim željama“. On je u svojoj izjavi dodao da je „jednako ohrabrujuće“ čuti kako je deljenje njegove dijagnoze pomoglo da se unapredi razumevanje raka u javnosti.

Čarls je odložio sve javne dužnosti, ali nastavlja sa radom iza kulisa.

Od njegove dijagnoze, porodica se okupila oko Čarlsa. Ostali članovi kraljevske porodice preuzimaju dodatne dužnosti i javne angažmane dok se monarh podvrgava lečenju.

U međuvremenu, kralj je boravio u Sandringemu od kada je prošao prvu rundu lečenja raka. Jedna od najpoznatijih veličanstvenih kuća u Britaniji, Sandringem se nalazi na imanju od 8.000 hektara u Norfolku na istočnoj obali Engleske.

Palata je pozvala da se poštuje kraljeva privatnost, posebno tokom njegovog lečenja, ali je rekla da želi da svoju dijagnozu objavi zbog svoje dugogodišnje podrške dobrotvornim organizacijama za rak.

Mnoštvo medicinskih stručnjaka iz različitih grupa pohvalilo je kraljevu iskrenost vezano za zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari