Kremlj odbacuje zapadna upozorenja o zdravstvenom stanju opozicionara Navaljnog 1Foto: EPA-EFE/ BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRESS SERVICE

Portparol Kremlja odbacio je danas upozorenja zapadnih zemalja na čvrst odgovor u slučaju smrti zatvorenog opozicionara Alekseja Navaljnog koji štrajkuje glađu.

„Ne možemo da prihvatimo takve izjave od strane predstavnika drugih vlada“, rekao je Dmitrij Peskov novinarima navodeći da ta tema „ne bi trebalo njih da interesuje“.

Evropska unija (EU) izrazila je danas „duboku zabrinutost“ zbog zdravstvenog stanja Navaljnog koji u zatvoru štrajkuje glađu, izjavio visoki predsednik EU za spoljnu politiku i bezbednosti Žozep Borel (Josep Borrell) i pozvao na njegovo hitno i bezuslovno puštanje na slobodu.

Bela kuća juče je upozorila da će Rusija snositi „posledice“ u slučaju smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog čije se zdrastveno stanju u zatvoru pogoršalo.

Navaljni (44) je počeo štrajk glađu pre više od tri nedelje, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni lekar, zbog bolova u leđima i gubitka osećaja u nogama.

Ruska zatvorska služba (FSIN) je najavila danas da će biti prebačen iz zatvora u bolnicu. Lekar koji leči Navaljnog pre dva dana je rekao da se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršava i da je životno ugrožen.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kremlj odbacuje zapadna upozorenja o zdravstvenom stanju opozicionara Navaljnog”

  1. Vi G.Navaljni samo pomazete rezimu.
    Ne smete da se razbolite jer vrlo lako se moze desiti da i u bolnici STRADATE!!
    Otac ste..mrtvi niste nikome potrebni,shvatite to!
    Sticajem srecnih okolnosti i Bozje pomoci jednom smo se jedva spasli…svako u svom rejonu!
    Ne znam..nisam sigurna da bi smo opet preziveli VELIKO ZLO!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.