Lajčak i Bisljimi razgovarali u Briselu: Duga i detaljna diskusija o trenutnom stanju i narednim koracima u dijalogu 1Foto: Twitter/Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Briselu s glavnim kosovskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem o narednim koracima u procesu dijaloga.

„Imao sam dugu i detaljnu diskusiju sa Besnikom Bisljimijem danas u Briselu, o trenutnom stanju i narednim koracima u dijalogu“, izvestio je juče međunarodni zvaničnik putem Tvitera.

Kako prenosi KoSSev, na istoj društvenoj mreži, o sastanku se u sličnom tonu par minuta kasnije oglasio i kosovski zvaničnik.

„Zajedno sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom razgovarao sam o narednim koracima u procesu dijaloga“, napisao je Bisljimi.

Naveo je i da će Kosovo nastaviti konstruktivno i aktivno da učestvuje u procesu dijaloga.

Više detalja o razgovoru, ni jedan ni drugi zvaničnik nisu naveli.

Bisljimi i Lajčak razgovarali su u Briselu, svega nekoliko dana nakon što je izaslanik EU, kako su preneli mediji, najavio mesečne sastanke sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine u Briselu, podseća KoSSev.

Sastanku su prethodile i najave iz Prištine, kao i, još uvek nezvanično iz Brisela, o mogućem sastanku na visoko političkom nivou, odnosno susretu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Aljbina Kurtija ovog meseca.

I dok iz Prištine i EU govore o mogućem zakazivanju takvog sastanka, Vučić je po drugi put ponovio da ga „niko nije zvao“.

Ipak, dodao kr da „nešto pokušavaju“, ali da on „nema pojma šta“, potvrdivši potom da će, sko poziv dobije, u Brisel otići.

Sa druge strane ponovio je da ne vidi veliki smisao vođenja dijaloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari