Mađarska vladajuća koalicija odbacuje imigracione planove EU 1Foto: FoNet/AP (Arhiva)

Mađarska vladajuća koalicija predvođena strankom Fides (Fidesz) premijera Viktora Orbana odbacuje imigracione planove Brisela, rekao je danas predsednik Kluba poslanika Fidesa Mate Kočiš.

On je optužio „birokrate u Briselu“ da će svojim planovima na kraju stvoriti kontinent imigranata po planu američkog milijardera i globaliste mađarskog porekla Džordža Soroša.

Kočiš je,kako su preneli mediji u regionu pozivajući se na mađarsku agenciju MTI, kritikovao predloge iz sedišta EU da se oslabe prava država članica Unije na zaštitu vlastitih granica, za uvođenje migrantske vize i povećanje podrške organizacijama Džordža Soroša koje pomažu migrantima.

Na meti Kočiševe kritike je i predlog da se finansijski ili administrativno kažnjavaju zemlje članice EU koje se protive prijemu migranata. Kočiš je za javni radio Košut rekao kako smatra „neshvatljivim“ da je među tim planovima i obavezni sistem kvota za prihvatanje migranata, koji su Mađari već odbacili na referendumu s najvećim odzivom u istoriji Mađarske. Kočiš je ocenio da Brisel „ignoriše volju“ naroda i rekao kako mađarska vlada misli da je Evropa okrenuta u pogrešnom smeru.

On veruje da će se nakon predstojećih izbora za Evropski parlament (EP) ta situacija promeniti. (kraj) vip 18:02

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari