Mediji: U Podgorici uhapšen milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov 1Ilustracija Foto: mup.gov.rs

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici po međunarodnoj poternici, objavili su podgorički mediji pozivajući se na nezvanična saznanja.

Vijesti su objavile da je Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici, po poternici koju je za njim raspisala Rusija.

Prema izvoru portala „crimerussia.com“, čije navode prenose podgorički mediji, Ismailov se tereti za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika. Optužen je 11. novembra 2017. godine i traži ga Interpol.

U crnogorskoj policiji su u junu ove godine kazali da tragaju za dva strana državljanina, na području Podgorice, za kojima je raspisana međunarodna poternica. Jedan od njih je upravo bio Ismailov, dok je drugi ruski državljanin Vladimir S, a obojica  su poznati po svojim biznisima.

Kako je tada pisao Dan, u podgoričkom naselju Kokoti, policija je izvršila pretres stana u kojima su zatekli članove porodica traženih osoba.

Ismailov je vlasnik je brojnih kompanija širom sveta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći dio života.

Vlasnik je luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan Palace“, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara, navodi Pobjeda.

Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari