Milanović: Ovde smo da se radujemo svojim uspesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima 1Foto: EPA-EFE/ MIROSLAV LELAS

Predsednik Republike i vrhovni zapovednik OSRH Zoran Milanović priredio je prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi i urušio odlikovanja.

„Ovde smo da odlikujemo neke među najboljima među vama. To nisu odlikovanja da bih bilo koga povredio, nego da bih naglasio veličinu i važnost našeg puta“, rekao je Milanović, a prenosi Hrvatska radio-televizija.

On je uručio je odlikovanja pezionisanim generalima Mladenu Kruljcu, Ivanu Kapularu, Jozi Milićeviću i Zvonku Peternelu, te Vojnoj policiji HVO i Jedinici za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO.

„U Kninu je 1995. prekinuta okupacija Hrvatske. Da nije bilo vas i onih koji su vas vodili politički i vojnički, ovoga ne bi bilo. U tome je veliku ulogu odigrala i specijalna policija. Nije ovo zamišljeno da se bilo koga ponizi, a najmanje ljude u BiH. Odlikovaću naše saborce iz BiH, koji su se nesebično dali za našu stvar“, rekao je Milanović.

U ime odlikovanih zahvalio je general Kapular: „Iskreno vas sve pozdravljam i zahvaljujem svima koji su na bilo koji način dali doprinos u stvaranju Hrvatske vojske i hrvatske države.“U Hrvatskoj je sutra svečano obeležava 26. godišnjica poicijsko-vojne akcije Oluja u kojoj je protrerano više od 200.000 građana Hrvatske srske nacionalanosti i ubijeno bezmalo dve hiljade.

U Oluji je stradalo i nekoliko stotina hrvatskih vojnika i policajaca.

Oslobođenje: Orden jedinici kojom je komantovao haški osuđenik Ćorić

Upravom Vojne policije HVO-a komandovao je Valentin Ćorić, jedan od haških osuđenika u predmetu Prlić i ostali, koji je osuđen na 16 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad muslimanskim stanovništvom na prostoru tzv. Herceg-Bosne, javlja sarejevsko Oslobođenje, prenoseći vest o odlikovanjima.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Milanović: Ovde smo da se radujemo svojim uspesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima”

  1. Da nije bilo onog kretena Miloševića i njegovog poslušnika Martića, ne bi ni bilo rata.

  2. Kojim vašim uspesima, misliš Nato-uspesima i dilom izmedju dvojice tadašnjih predsednika Milošeića i Tudjmana. Realno Milošević je aminovao zato ste dobro i prošli, to jest Sloba vam i napravio državu.

  3. Da nije bilo Kučana, Tuđmana i Izmetbegovića, ne bi bilo ni rata.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.