Ministarstvo odbrane Ukrajine: Avion pripadao privatnoj kompaniji, sveobuhvatno ćemo razmotriti ovaj incident 1Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Komercijalni avion sa ukrajinskom posadom An-12B, koji se srušio u Grčkoj 16. jula, pripadao je privatnoj kompaniji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ukrajine.

„Prema informacijama Ministarstva odbrane Srbije, avion „Antonov 12″ je prevozio proizvode namenske industrije Srbije do krajnjeg kupca – Ministarstva odbrane Narodne Republike Bangladeš“, navodi se u izveštaju, koji prenosi Ukrinform.

Ministarstvo odbrane Ukrajine izrazilo je saučešće porodicama poginulih članova posade i napomenulo da je avijacija ukrajinske vojske stacionirana u određenim zonama i nastavlja da izvršava misije kako bi se borila protiv sveobuhvatne oružane agresije Rusije.

„Ministarstvo odbrane Ukrajine će sveobuhvatno razmotriti ovaj incident i izvestiti o značajnim detaljima, ako se bilo koji od njih utvrdi“, istakli su u Ministarstvu.

Ukrajinska avio-kompanija „Meridijan“ potvrdila je pad svog aviona sa osam članova posade 16. jula uveče kod grada Kavale, na severu Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.