Na zahtev Eparhije banjalučke policija zabranila okupljanja grupe "Pravda za Davida" 1Foto: EPA-EFE/VLADIMIR STOJKOVIC

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka večeras su usmeno obavestili građane, koji se mesecima okupljaju u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci i pale sveće za ubijenog mladića Davida Dragićevića, da im je od sutra zabranjeno okupljanje na tom mestu.

Policijski inspektori obavestili su aktiviste grupe „Pravda za Davida“ da je zabrana usledila nakon zahteva Eparhije banjalučke iz koje su, kako su naveli, uputili dopis policiji da im okupljanja građana u crkvenom dvorištu „ometaju vršenje njihovih poslova“.

Pokazan im je dopis eparhije, ali im nije uručen.

Iz policije su još naveli da je odranije članovima grupe „Pravda za Davida“ zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine, mada o tome ne postoji nikakav zvaničan dokument, te da se jedino mogu okupljati u parku „Mladen Stojanović“, uz prethodno dobijenu dozvolu od policije.

Dvadesetjednogodišnji David Dragičević nestao je 18. marta prošle godine, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas u Banjaluci.

Policija je dva dana posle pronalaska tela saopštila da je njegova smrt zadesna, posle čega su roditelji mladića organizovali proteste na Trgu Krajine, tvrdeći da je njihov sin ubijen i da su u organizovanju i ubistvu učestvovali i pojedini pripadnici MUP RS.

Okružno tužilaštvo Banjaluka je u junu prošle godine pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića, ali do danas niko nije uhapšen.

Protesti gradjana na Trgu Krajine u Banjaluci trajali su sve do 30. decembra prošle godine, kada je policija silom rasterala gradjane.

Od tada su gradjani počeli svako veče da se okupljaju u crkvenom dvorištu i pale sveće za ubijenog mladića.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Na zahtev Eparhije banjalučke policija zabranila okupljanja grupe „Pravda za Davida“”

  1. Sramota države, bruka i sramota Dodika koji sve čini da slučaj zataška i da zabrani ljudima na okupljanje, izgleda da se i crkva obruka pred svoim narodom, strašno….

  2. Postupanje vlasti i policije navodi na zakljucak da nesto debelo nije u redu, da stite nekoga iz vrha. A sto se tice crkve, treba da je bude sramota, uostalom od dolaska ovog „patrijarha“ to vise nije narodna crkva, cast malobrojnim izuzecima.

  3. Davno rekao Staljin, mrtvima ili zrtvama prisijete krivnju i nema problema za drzavu, ako se ne plasite Boga i svejedno vam je za istinu. Crkva se udaljila od naroda i komodirala,se u zlatu, svili, dzipovima, privilegijama… ne treba pominjati, jasno ko dan sami su sebi smisao, licni interes ispred Boga

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.