Najveća danska novinska agencija odbila ucenu hakera i privremeno obustavila rad 1Foto: Aleksandar Roknic

Najveća danska novinska agencija Ricau (Ritzau) je danas saopštila da je odbila ucenu hakera zbog čijeg napada je primorana da obustavi emitovanje vesti i slika na uobičajen način.

Direktor agencije Lars Vesterleke nije mogao da kaže koliki iznos su hakeri tražili za oslobađanje, tj. „otkup“ napadnutih podataka, pošto agencija ne želi da otvori „dokument s porukom“ ostavljen tokom napada.

Agencija koja od 1866. godine emituje vesti i slike korisnicima u Danskoj, neće raditi na uobičajen način najmanje još jedan dan, a do tada će sadržaj korisnicima emitovati putem šest blogova.

„Ako sve bude kako očekujemo, sutra možemo postepeno da se vraćamo u normalu“, rekao je Vesterleke.

Dodao je da je hakerskim napadom zahvaćeno oko 25 od 100 servera agencije.

Za sada nije poznato ko stoji iza napada započetog juče.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Najveća danska novinska agencija odbila ucenu hakera i privremeno obustavila rad”

  1. Investiranje u IT je od vitalnog znacaja za svaku firmu, malu ili veliku.. imao sam prilike da radim za jednog privatnika, koji nije zeleo da investira u antivirus, sve dok on sam nije instalirao kriptoloker. na pitanje zasto je pokrenuo virus, rekao je da je mislio da mu se nudi prilika za posao u kini. podatke nije izgubio, radjen je dnevni i nedeljni bekap podataka, na lokaciji kojoj on nije imao pristup.. nakon incidenta je pristao na investiranje u bezbednost.. ako neki privrednik i dalje razmislja o investiranju u bezbednost IT, evo, nek se nauci na ovom primeru, a ne na sopstvenom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.