Nemački sud potvrdio da proizvođač automobila Tesla mora da obustavi seču drveća 1Foto:Beta/AP

Nemački sud presudio je danas da proizvođač automobila Tesla mora da obustavi seču drveća na nekim delovima kompleksa blizu Berlina, gde gradi svoju prvu fabriku električnih kola u Evropi.

Sud je podržao raniju privremenu zabranu krčenja šumskog predela nakon što su dve ekološke grupe uložile žalbu na presudu nižeg suda koji je odobrio seču drveća.

U današnjoj presudi se navodi da oblasti na obodu kompleksa u kojima žive zaštićene vrste ne smeju da budu prokrčene.

Sud je odlučio i da američka kompanija Tesla Ilona Maska nije u predvidjenom roku dostavila tražene podatke o sredstvima za moguće projekte obnove životne sredine, javila je nemačka agencija Dpa.

Tesla je planirala da na leto otvori fabriku kod Berlina.

Za sada nije poznato da li će presuda uticati na odlaganje otvaranja fabrike.

Ekološke grupe NABU i Gruene liga tvrdile su u žalbi da životinjski svet u šumi nije bezbedno preseljen pre početka njenog krčenja.

Tesla, kompanija sa sedištem u Kaliforniji, očekuje da u novoj fabrici u početku proizvodi 150.000 električnih automobila godišnje, a plan je da taj broj poveća na pola miliona.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Nemački sud potvrdio da proizvođač automobila Tesla mora da obustavi seču drveća”

  1. Kako sve to izgleda, mozete pratiti na YouTube pretragom „#gigaberlin“.
    Bez znakova navodjenja.

  2. Што би казала деца: „Добар изговор пара вреди“! Заклањају се иза екологије а овамо фалширају резултате тестова издувних гасова. Зашто суд тада није забранио производњу тих аутомобила док не докажу да је све у реду?

    • Mislis na VW i njihove izduvne gasove naravno. Nisu ih zatvorili ali su ih drakonski kaznili. Mislim da je suma bila devetocifrena, ne secam se

    • U kakvom ti mračnom svetu živiš… Ti i milioni sličnih kojima ništa nije dobro, sve je obmana, samo ste vi u pravu i svi ostali su glupi. Komentarisati poteze nemačke države , sedeći i pljuckati ispod srpske šljive, je tako otužno. VW je platio i još uvek plaća kaznu, za razliku od baklanske banane države gde je tako nešto moguće na nivou fantastike.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.