Od početka ruske invazije na Ukrajinu poginulo 376 dece, povređeno 733 1Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Od početka ruske invazije na Ukrajinu do 25. avgusta poginulo je i ranjeno više o 1.100 dece, objavilio je danas ukrajinsko državno tužilaštvo, javlja Ukrinform.

Prema zvaničnom izveštaju o stradanju dece koje je Glavno tužilaštvo objavilo na Telegramu, ranjeno je i povređeno 733, a poginulo ih 376.

Podaci, kako se navodi, nisu konačni jer su u toku provere izveštaja koji dolaze iz zona aktivnih neprijateljstava, privremeno okupiranih i oslobođenih teritorija, navodi ukrajinska agencija

Najveći broj dece žrtava ruske invezije prijavljen je u Donjeckoj oblasti (388), Harkovskoj (202), Kijevskoj (116), Černigovskoj (68), Nikolajevskoj (67), Luganskoj (61), Hersonskoj oblasti. region (55) i region Zaporožja (41).

Prema poslednjem izveštaju, u jučerašnjem ruskom raketnom napadu na železničku stanicu Čeplin poginulo je dvoje dece starosti šest i 11 godina, a petoro ih je povređeno.

Rusijn aje priznala raketni napad na železničku stanicu tvrdeći da je to bio vojni cilj, dok Kijev ističe civilne žrtve.

Ministarstvo obrane u Moksvi saoštilo je danas da su ruske snage pogodile železničku stanicu Čaplino u ukrajinskoj regiji Dnjipropetrovsk, tvrdeći da su pritom ubile „200 vojnika“, a zapadne agencija prenose podatke Kremlja da je ubijeno najmanje 25 civila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.