Odvažni učenik ispravio Putina kad je pogrešno naveo istorijsku činjenicu 1Foto: EPA-EFE/ MICHAIL KLIMENTYEV SPUTNIK KREMLIN POOL

Kritičari Kremlja pozdravili su hrabrog učenika koji je odvažno ispravio ruskog predsednika Vladimira Putina koji je izneo pogrešnu činjenicu o ruskom caru Petru Velikom pred decom na času istorije prvog dana u ovoj školskoj godini.

Petar Veliki (1675-1725) nije se borio u Sedmogodišnjem ratu, već u Velikom severnom ratu koji je trajao 21 godinu, rekao je dečak Putinu, javlja Hrvatska radio-televizija, pozivajući se na agenciju Hina.

Ruski predsednik se zahvalio dečaku na ispravci, ali je direktor škole opomenuo učenika zbog „određene drskosti“, prenose mediji.

Mediji koji kritikuju Kremlj i opozicioni političari pohvalili su učenikov žar.

Kira Jarmuš, portparolka zatvorenog disidenta Alekseja Navaljnog, kritikovala je direktora škole koji veruje, kako je kazala, da škola ne treba da uči činjenicama, već „pokornosti i servilnosti“.

Incident, koji se desio u sredu, prvog školskog dana nakon raspusta u Rusiji, izazvao je odjek u zemlji i naveo portparola Kremlja  Dmitrija Peskova da se oglasi.

„To nije bilo drsko. Nipošto se ne slažemo s direktorom škole“, rekao je i dodao kako se „nada da učenik naknadno neće biti kažnjen“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Odvažni učenik ispravio Putina kad je pogrešno naveo istorijsku činjenicu”

  1. Zašto „odvažni“? Zbog čega Srbi misle da se visoki državnici, pa i šefovi, ne mogu ispravljati ili kritikovati, da su nedodirljivi i nepogrešivi?

  2. Sta je Putin pa ne moze da se ispravi? Covek je obican komunisficki gad i predsednik koji misli da je uhvatio boga za m**a. Ima svako pravo da ispravi “gospodu” kao sto su on i njegov AV.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.