Plenković: Milošević ide na obeležavanje "Oluje", Medved u Grubore 1Andrej Plenković Foto: EPA-EFE/DANIEL KASAP

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će potpredsednik Vlade za društvene delatnosti i ljudska prava Boris Milošević učestvovati na obeležavanju godišnjice vojno-policijske operacije „Oluja“ 5. avgusta u Kninu.

– Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas, rekao je Plenković u intervjuu za RTL Danas, a preneo Jutarnji list.

Isto ne očekuje od Milorada Pupovca jer mu je u prvom planu bilo da u Kninu budu svi članovi Vlade.

Istakao je i da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obeležavanju  zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje.

– Na taj ćemo način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta. Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza, rekao je premijer Hrvatske.

– To je zasigurno vrlo važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigrova i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih osobnih i obiteljskih posljedica koje su mu nanešene tijekom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti, objasnio je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.