"Počela spora operacija za mlevenje neprijatelja": Savetnik predsednika Ukrajine o današnjoj hersonskoj kontraofanzivi 1Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Viši savetnik predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič na svom zvaničnom Telegram nalogu pisao je o ukrajinskoj kontraofanzivi u Hersonu, ističući da je danas aktivno počelo oslobađanje juga od ruskih osvajača.

„Ovo je planirana spora operacija za mlevenje neprijatelja, spasavanje života naše vojske i civila. Naravno, mnogi bi hteli veliku ofanzivu sa vestima o zauzimanju naselja od strane naše vojske za sat vremena. Ali mi se ne borimo tako. Da, sredstva su ograničena”, naglasio je savetnik predsednika Ukrajine, a preenosi Gardijan.

„Ne borimo se za razmetanje i fraze visokog profila kao neprijatelj. Borimo se za stvar. A ova stvar zahteva vreme i trud“, dodao je on.

Savetnik predsednika Ukrajine poručio je da treba biti strpljiv, jer ovaj proces „neće biti veoma brz ali da će se završiti postavljanjem ukrajinske zastave u svim naseljima u Ukrajini“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari