Prekinuta hitna sednica Skupštine BiH 1Foto: flickr.com/jenniferboyer

Druga hitna sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas u Sarajevu.

Poslanici SNSD i Srpskog kluba nisu došli, ali su održali sastanak svog Kluba. Sazivanje hitne sednice tražilo je 14 poslanika iz SDP, SBB, Naše stranke, SDS, PDP, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Pedsedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sednice krije opasna, protivustavna i protivzakonita namera da se produži tehnički mandat Savetu ministara, u kojem sede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske. Klix.ba prenosi da je od ukupno 29 prisutnih, 24 glasalo za, troje protiv, a dvoje je bilo uzdržano.

„Postoji opšta, ali ne postoji entitetska većina. Mi nemamo trećeg člana Kolegijuma za usaglašavanje pa moram sa žaljenjem konstatovati da u ovom trenutku nismo usvojili dnevni red druge hitne sednice Zastupničkog doma i ide na usaglašavanje kada se za to stvore pretpostavke“, rekla je predsedavajuća Borjana Krišto. Još nije poznato kada će sednica na kojoj je treabalo da se raspravlja o stanju u pravosuđu i migrantskoj krizi biti nastavljena. Kolegijum Zastupničkog doma PSBiH trebalo bi da zaseda u sredu.