Premijer potvrdio: Velika Britanija zbog 'varijante delta' korona virusa odlaže ukidanje ograničenja 1Foto: EPA-EFE/ JULIAN SIMMONDS POOL

Britanski premijer Boris Džonson je danas potvrdio da se zbog porasta broja slučajeva oboljevanja od zaraznije „varijante delta“ korona virusa, prvobitno zabeležene u Indiji, odlaže za mesec dana, do 19. jula, ukidanje protivepidemijskih restrikcija u Engleskoj.

Potpuno otvaranje zemlje je ranije bilo najavljeno za 21. jun, ali premijer je danas rekao da „duboko zabrinjava ‘varijanta delta’ koja se širi brže“ od drugih, te želi da s otvaranem sačeka do 19. jula da bi dao zdravstvenoj službi potrebno dodatno vreme.

Britanski zvaničnici su ranije danas potpisali odluku o odlaganju za posle 21. juna ograničenja uvedenih usled epidemije korona virusa. Bi-Bi-Si (BBC) je naveo da su vladini izvori rekli da će ograničenja ostati na snazi još četiri nedelje od tog datuma.

To znači da će zaposleni biti pozvani da i dalje rade od kuće kad god je to moguće, a noćni klubovi će ostati zatvoreni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.