Foto: Marko Lukunic/HRT

Pod sloganom „Zaustavili smo vas 1991, zaustavićemo vas opet“ čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec je spalio primerak nedeljnika SNV „Novosti“, javlja N1 Zagreb.

„Došli smo ispred sedišta SNV Milorada Pupovca da bismo se suprotstavili njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavićemo ih i sada“, izjavio je Keleminec.

Protest je nadzirala i snimala interventna policija. Pristalice na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i natpis „za dom spremni“.

Keleminac je istakao da se taj pozdrav ne sme pomerati sa spomen ploča, poručujući da su uz njega mnogi branitelji dali živote za Hrvatsku.

Tvrdi i da se novcem iz hrvatskog državnog budžeta podižu četnički spomenici.

„Ako vi skinete ploču HOS mi ćemo skinuti sve četničke ploče po Hrvatskoj i četniиki spomenik u Srbu“, rekao je on.

Istakao je da je pozdrav „za dom, u boj“ koristio i ban Josip Jelačić, a zajedno s pristalicama u više je navrata tokom protesta uzviknuo „za domovinu spremni“, i čelnika SNV ironično pozvao:

„Ajde Milorade, piši ponovo prijave protiv nas, jer smo viknuli da smo spremni braniti domovinu. Jer Milorad Pupovac je predsednik Vlade i finansija, on je državni advokat. Milorad Pupovac vlada hrvatskim medijima, on je kralj u Hrvatskoj. Misli da je kralj Aleksandar“, izjavio je Keleminec.

Naveo je i da „Novosti“ dobijaju novac iz budžeta i pokazao naslovnu stranu „Žarimo i palimo“ i upitao: „Zar nije to podsticanje da se pali Hrvatska usred turističke sezone, zar nije to podsticanje zbog kojeg posla treba imati Tužilaštvo? „Pošto lepo gori, sada će lepo goreti ove novine“, potom spalio primerak nedeljnika.