Putin: Zabrinutost zbog odluka NATO 1Foto: FoNet AP

Praksa donošenja odluka u NATO izaziva zabrinutost i Rusija je prinuđena da preduzima kontramere, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, koji je ocenio da zapadni partneri namerno traže spoljnog neprijatelja kako bi održali disciplinu u svojim državama.

Komentarišući događaje u Ukrajini i priključenje Krima Rusiji, Putin je rekao da bi posledice u slučaju da se SAD i NATO pojave u vojnoj bazi u Sevastopolju mogle da budu veoma teške.

Baza sama po sebi ništa ne znači, ali mi oštro reagujemo na širenje NATO zato što nas brine praksa donošenja odluka. Znam kako se donose odluke. Kada zemlja postane članica NATO veoma joj je teško da se odupre pritisku tako velikih država, rekao je Putin, prenosi Sputnik.

Prema njegovim rečima, u novim članicama može da se pojavi bilo šta – sistemi protivraketne odbrane i nove baze, a ako zatreba i novi udarni kompleksi.

Šta mi drugo možemo da radimo osim da preduzmemo kontramere, odnosno da stavimo pod udar naših raketnih sistema one objekte koji, prema našem mišljenju, počinju da nam prete. Situacija se napreže, rekao je predsednik Rusije u intervjuu u filmu Olivera Stouna „Ukrajina u vatri“.

On je istakao da ne razume uvek logiku partnerskih država sa zapada.

Nekad se stvara utisak da žele da drže u stanju potčinjenosti i discipline sopstveni zapadni, takozvani atlantski kamp i zato im je potreban spoljašnji neprijatelj, kazao je Putin.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Putin: Zabrinutost zbog odluka NATO”

  1. Zato su vas, mučenike, naterali da umarširate u Ukrajinu! Stvarno su pokvareni!…

  2. "Zato su vas, mučenike, naterali da umarširate u Ukrajinu!" Zar ne razumijete? Tada je Rusija poduzimala "kontramere".

  3. »Tada je Rusija poduzimala "kontramere".« Mislite ne[to kao ovo onomad u Crnoj Gori? Jedino što je, kako je ispravno uočio Njegoš, Rusija od Crne Gore daleko, pa su mali zeleni rentirani u Srbiji…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.