Putnica usred leta pokušala da otvori vrata aviona: Vikala da joj je Isus rekao da to učini 1Foto: YouTube/printscreen

Za putnike iz Hjustona u Teksasu do Kolumba, u Ohaju, let u subotu mogao je da se pretvori u smrtonosan, kada je putnica pokušala da otvori bočna vrata aviona usred leta, nakon čega je okrivila ni manje ni više nego – Boga.

Žena, identifikovana kao Elom Agbeninu (34), navodno se gurnula ispred stjuardese i pokušala da otvori vrata aviona, ali ju je u tome sprečio hrabri putnik, dok su piloti skrenuli avion, pokušavajući prinudno da slete, preenosi Oslobođenje.

Umesto u Kolumbo, avion je sleteo na Nacionalni aerodrom Bil i Hilari Klinton u Arkanzasu, kako bi federalni agenti mogli da pokupe putnika.

Sudski dokumenti koje je objavio Okružni sud SAD za istočni okrug Arkanzasa otkrivaju da je incident počeo kada je Agbegninu ustao i otišao do zadnjeg dela aviona. Stajala je i zureći u vrata sve dok je osoblje nije zamolilo da ode u kupatilo ili da se vrati na svoje mesto. Žena je odbila zahtev stjuardese i ostala na istom mestu, nakon čega se progurala pored osoblja do vrata i počela da povlači bravu da ih otvori.

Kako se navodi, muškarac koji je skočio da je zaustavi nekoliko puta je ujeden za butinu, a mediji prenose da je nakon što je žena prestala da ujeda muškarca počela da udara glavom o pod aviona.

Dokumenti otkrivaju da je imala bizarno objašnjenje za svoje postupke, a to je ponovila: „Isus joj je rekao da leti u Ohajo, kao i da otvori vrata aviona. Žena je rekla policiji da je krenula u Merilend da poseti pastora, a izveštaji dodaju da je putovala sama, bez prtljaga i da njen muž, koji je ostao kod kuće, nije imao pojma o putovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.